Hotel „Planinka“ 18435 Kuršumlijska Banja

027 81 50 888

Wellness Banjska

Dolazak
Odlazak
Odrasli
Deca

Imate promo kod?
8 bazena sa termomineralnom vodom

Boravak u bazenu pozitivno utiče na nervni sistem, metaboličke procese i kondiciju, a zbog svojih balneoloških vrednosti, termomineralna voda Kuršumlijske Banje ostvariće višestruki uticaj na zdravlje Vašeg organizma, ali i potpuno opuštanje uma. Wellness „Banjska“ raspolaže sa 8 bazena i to: poluotvoreni bazen, tri dečija bazena i dva zatvorena. Svi bazeni punjeni su termomineralnom vodom temperature 33-35˚C.

4 finske saune

Poznata je i kao „suva“ sauna jer ima minimalnu vlažnost vazduha. Velika toplota pospešuje cirkulaciju krvi što dovodi do velike količine znojenja koje omogućava telu da se oslobodi štetnih materija i toksina. Jača imuni i kardiovaskularni sistem, opušta telo od napetosti i oslobađa organizam od stresa i obezbeđuje oporavak mišića nakon vežbanja i izlaganjima velikim psihičkim i fizičkim naporima.

Infracrvena sauna

Infracrvenim zracima toplota se direktno prenosi na telo i ravnomerno zagreva organizam. Lakše se podnosi i ne opterećuje previše disanje, a ipak stimuliše obilno znojenje. Zahvaljujući njenom dubinskom delovanju dolazi do širenja kapilara, poboljšanja cirkulacije, boljeg snabdevanja organa kiseonikom, razgradnje štetnih materija i njihovog efikasnog izbacivanja kroz kožu.

2 slane sobe

Jedan je od najstarijih oblika terapije vazduhom, napravljena po uzoru na slane pećine i lekovitog dejstva na zdravlje i respiratorni sistem. Halogenerator uduvava suv, zasićeni vazduh, obogaćen najfinijim česticama kamene soli, čime se postiže željena mikroklima prostorije. Temperatura u slanoj sobi se kreće 18-25°C, a vlažnost vazduha 40-60%. Predviđen je boravak do 20 minuta, a preporučuje se i deci i odraslima.

Parno kupatilo

Parno ili tursko kupatilo predstavlja vrstu saune za kupanje u pari. Visoka vlažnost vazduha i gusti oblaci vodene pare pravi su melem za kožu. Stimulišu protok krvi, intenzivno čiste kožu otvarajući pore, i čine je nežnom, čistom i sjajnom.  Boravak u parnom kupatilu može pomoći u prevazilaženju svakodnevnih stresova i doprineti opštem fizičkom i mentalnom blagostanju.

Hladna pećina

Temperatura u hladnoj pećini se spušta i do -5. Koristi se u kombinaciji sa saunom. Kombinacija toplo-hladno dovodi do širenja i skupljanja krvnih sudova i na taj način podstiče cirkulaciju i osnažuje organizam.

Tepidarijumi

Anatomski izrađene klupe, dizajnirane tako da prijaju kičmi i leđnoj muskulaturi tokom ležanja. Tople klupe imaju temperaturu približnu temperaturi tela, čime se postiže da telo bez znojanja primi onoliko toplote koliko odaje. Toplota prijatno deluje na nervni sistem, opušta mišiće, poboljšava cirkulaciju, i vraća organizam u prirodni balans.

Soba za odmor

Ovo je tiha prostoriji sa ležaljkama koje se zagrevaju od 37°C do 39°C. Toplota ležaljki zagreva telo do temperature koja  je odlična za opuštanje tela, ali bez pregrevanja, što kreira atmosferu idealnu za odmor I pripremu za novi krug korišćenja sadržaja wellness centra.

Potezno vedro

Po izlasku iz saune, jako je važno rashladiti se. Jedan od načina je korišćenje poteznog vedra. Naizmeničnim izlaganjem tela najpre visokim a zatim niskim temperaturama podstiče se cirkulacija i osnažuje se organizam.

Kneip staza

Kneipp staza sastoji se od naizmenično poređanih bazena sa toplom i hladnom vodom, dubine  20-40 cm. Temeratura hladne vode je oko 20°C, a tople oko 50°C. Dno korita se obasipa sitnim i krupnijim kamenjem, sa blagim ivicama. Pravilnim koračanjem kroz vodu u trajanju od 15 minuta,  stimuliše se refleksna zona na stopalima i poboljšava cirkulacija.

Pogledajte našu ponudu