Hotel „Planinka“ 18435 Kuršumlijska Banja

027 81 50 888

Dijagnostika i tretmani

Dolazak
Odlazak
Odrasli
Deca

Imate promo kod?

Lekarske preglede i tretmane u Kuršumlijskoj Banji možete obavljati radnim danima, vikendom i praznicima, kako biste što bolje iskoristili svaki dan proveden u našoj banji, a u hotelu je organizovana i 24-časovna zdravstvena zaštita.

Dijagnostika
Tretmani
Hidroterapija
Lekovito blato

Lekovito blato Kuršumlijske Banje je neorganskog porekla i dobija se mešanjem sa lekovitom vodom. Aplikuje se u vidu peloidnih pakovanja, zagrejanih na temperaturu od 45⁰C, na obolele zglobove i/ili deo kičmenog stuba. Peloidoterapija dovodi do smanjenja bolova, ubrzanja cirkulacije i intenziviranja metaboličkih procesa, smanjuje spazam i poboljšava elasticitet mekotkivnih strukura (mišića, tetiva i ligamenata).

Elektroterapija

Interferentne struje, TENS, Diadinamik, Galvanizacija, Elektroforeza – različito oblikovanim impulsima i različitim modulacijama električne struje smanjuju se bolovi i otoci različitog uzroka

Magnetoterapija

Posebno efikasna za lečenje svih reumatskih oboljenja, magnetoterapija smanjuje otoke i zapaljenje zglobova, smanjuje bol, ubrzava zarastanje rana i preloma kostiju, dovodi do regeneracije i obnavljanja tkiva i hrskavice, stimuliše sekreciju hormona, otklanja spazam mišića, stimuliše ulazak kalcijuma u kosti kod osteoporoze i nakon preloma, podiže lokalni i opšti imunitet.

Ultrazvučna terapija

Terapija ultrazvučnim talasima koji prodiru 3-5 cm u dubinu tkiva i imaju analgetski efekat, toplotno i mehaničko dejstvo – mikromasaža tkiva. Upotrebljava se u fizikalnoj terapiji kod raznih disfunkcija mekotkivnih struktura, upala tetiva, upala sluznih vrećica u zglobovima, spazma skeletnih mišića, degenerativnih promena na zglobovima, bolnih stanja kičme, uganuća i sportskih povreda.

Laseroterapija

Smanjuje bol, upalna stanja, otoke, ubrzava regeneraciju tkiva, ima pozitivan efekat na regeneraciju kostiju, perifernih nerava, mišićnih vlakana i kože. Naročito efikasno deluje kod sportskih povreda, rana koje sporo zarastaju, reumatskih oboljenja, a koristi se i kao lasero – akupunktura.

Bioptron lampa

Smanjuje bolove, poboljšava mikrocirkulaciju, podstiče zarastanje rana, jača imuni sistem, stimuliše regenerativne procese u organizmu.

Tecar terapija

Tecar predstavlja inovaciju u oblasti termoterapije. To je terapija putem koje se značajno može smanjiti vreme trajanja oporavka i rehabilitacije putem podsticanja aktivacije svih prirodnih telesnih procesa i primenom radiofrekvencijskih strujnih talasa koji uzrokuju toplu reakciju u tkivima.

Tecar terapiju karakteriše trostruko delovanje: aktivira ćelijsku biostimulaciju, stimuliše mikrocirkulaciju, pospešuje metaboličku hiperaktivaciju ćelije.

Ručna masaža

Ručna masaža opušta mišiće, poboljšava protok krvi i lokalni metabolizam, smanjuje bolove, delujući miorelaksantno i sedativno. Primenjuje se klasična terapijska (segmentna i masaža celog tela), relaksaciona i refleksna masaža.

Kineziterapija

Kineziterapija predstavlja primenu pokreta u terapijske svrhe. Njena dejstva su: povećanje obima pokretljivosti u zglobovima, povećanje snage i elastičnosti mišića, poboljšanje cirkulacije, stvaranje pravilne šeme pokreta i motoričke aktivnosti.

Ekstenziona terapija

Ova metoda podrazumeva neoperativno istezanje pojedinih delova kičmenog stuba delovanjem mehaničke sile. Na ovaj način uklanja se pritisak sa kičmenih diskova i stvara negativan pritisak u disku. Kao rezultat, ispupčeni ili hernirani diskovi se povlače, pri čemu se smanjuje pritisak na nerve i druge strukture u kičmi. Osim toga, poboljšava se prokrvljenost u obuhvaćenom predelu i ubrzava se zarastanje međuprškjenskih diskusa. Početna seansa treba da bude sa malom vučnom silom te da se postepeno povećava. Serija lečenja traje od 5 seansi pa naviše u zavisnosti od simptoma i stepena samog problema. Kao uvod u trakciju koriste se fizikalni modaliteti sa relaksantnim i analgetičnim dejstvom.

Indikacije za primenu su: bulging diskusa, diskus hernija, polidiskopatija, degeneracija diskusa, spondiloza, lumbalni i cervikalni hronični bolni sindrom, faset sindrom.

Imate pitanje za doktora?