Hotel „Planinka“ 18435 Kuršumlijska Banja

027 81 50 888

Izleti

Dolazak
Odlazak
Odrasli
Deca

Imate promo kod?

Za goste hotela u Kuršumlijska Banji više puta nedeljno se organizuju izleti u pratnji banjskog vodiča do lokaliteta u njenoj bližoj i daljoj okolini:

Dnevna / Noćna tura
Đavolja Varoš

Jedini predstavnik Srbije na izboru za 7 svetskih čuda, smešten je na 40km od Kuršumlijske Banje. Poseta ovom jedinstvenom geomorfološkom fenomenu, predstavlja susret sa 202 zemljane figure, upoznavanje sa 2 izvora izrazito kisele vode, specifičnog sastava i crvene boje, kontrastima Radan planine, ali i ulazak u svet mistike i mašte.

Prolom Banja

Na 33 km od Kuršumlijske Banje, nalazi se još jedan biser balneološkog trougla topličkog kraja – Prolom Banja. Nadaleko je poznata, pre svega, po svojoj lekovitoj Prolom vodi, jedinstvenog mineralnog sastava, ali i raskošnoj prirodi Radan planine i bogatoj wellness i medicinskoj ponudi istoimenog hotela.

Manastiri iz XII veka

U bogatu ponudu verskog turizma u okolini Kuršumlijske Banje spadaju i prve zadužbine Stefana Nemanje iz 12. veka, to su manastir Sv. Nikole i manastir Presvete  Bogorodice u Kuršumliji. Naš kraj je riznica verskih objekata i kulturno istorijskih znamenitosti, koji ukazuju ne začetke srpske duhovnosti i državnosti.